.Fredrik Kempe är lite som Sveriges Melodifestivalstomte: Han är folkkär som få och dyker upp en gång om året för att ge oss musikaliska gåvor! Ända sedan tidigt 2000-tal har vi sett denne glada flintskalle poppa upp i schlagersammanhang och hans bidrag sticker ut som några av Mellofestivalens bästa låtar! Melodifestivalen hade sannerligen inte varit densamma utan Fredrik Kempes glänsande leende och matchande flint. Det är således dags att dyka ner i dennes musikskatt och rangordna de 35 låtar Kempe varit med och skrivit sedan hans intåg i svensk schlager 2004. Gör er redo för en omfattande rankning av Freddans alla bidrag och ladda upp med lite popcorn för nuuuu kööör viii!

35. Rainbow Star- Regina Lund (2007)

RAINBOW STAR

Vi inleder listan med Rainbow Star, Fredrik Kempes sämsta låt. Den är kanske lite svängig och har en ambitiös ljudbild men om din låt framförs av den clairvoyanta, tarotkortsläsande Regina Lund som öppnar låten med att säga de klyschiga orden ”Du är perfekt” på 20 olika språk så är det redan för sent. Kempe, du kan bättre än såhär!

34. La Voix- Malena Ernman (2009)

LA VOIX

La Voix kan vara en av de mest bisarra låtarna Melodifestivalen någonsin gett oss. Det är som musikmotsvarigheten till Frankensteins Monster. ”Vi har ett disco-beat här, vad ska vi kombinera det med? Vad sägs om lite opera? Ja, fast på Franska!”. 2009 var ett konstigt år för Melodifestivalen, vilket illustreras tydligast av att Caroline af Ugglas, Snälla, snälla kom på en andra plats och La Voix vann hela festivalen. Efter att den internationella juryn delat ut sina poäng låg Malena Ernmans tågkrasch på en svag 8:e plats, men av någon outgrundlig anledning kände Sverige en slags kollektiv skam och belönade låten med hela 144 poäng. Om du röstade på La Voix i 2009 års Melodifestival över bidrag som Moving On så har du tappat rätten att göra din röst hörd i demokratiska omröstningar. Känner du någon som kastade sin röst på Malena Ernman 2009 så är det din plikt som svensk medborgare att hindra dem från att rösta i kommande riksdagsval. La Voix är som Kalle Anka-partiet, fast mycket sämre.

33. The Girl- Charlotte Perrelli (2012)

THE GIRL

Efter succésammarbetet mellan Kempe och Perrelli år 2008 med Hero var de tillbaka fyra år senare med The Girl, en riktigt kass disco-pop-schlager som åkte ut direkt i deltävling nummer fyra. The Girl är även namnet på Perrellis egen parfym som beskrivs såhär på hennes hemsida:

”The Girl är en flörtig, sensuell doftnyhet från Charlotte Perrelli. Doften vänder sig till en karismatisk kvinna med en naturlig livsglädje som har passion för äventyr och romantik. En mix av mjuk jasmin, ros, äpple mysk, ädelträ, fräsch mandarin och Charlottes personliga favorit svartvinbär, utgör doftnoterna i The Girl.”

The Girl finns att köpa på CharlottePerrelli.com för 475 kr men har ännu inte fått några recensioner… Så jag tycker att vi alla kan ta en sväng förbi Perrelli.com och hjälpa Charlotte genom att säga vad vi tycker om hennes eau du toilette!

32. Finally- Fredrik Kempe (2004)

FINALLY

Det var här det började, en resa som endast kan liknas vid en berg-och-dalbana av känslor. Finally skriven och framförd av Fredrik Kempe i egen hög person introducerade världen till den viktigaste flintskallen Melodifestivalen någonsin skådat. Finally är en fin låt om kärlek med ett lite ABBA-influerat sound och en höjning högre än Kaknästornet. Låten i sig är bara helt okej, så utan Kempes charm och strålande tenorröst hade Finally inte varit det kulturella vattenmärke det nu är!

31. Burning Flags- Cookies ‘n’ Beans (2013)

BURNING FLAGS

Burning Flags av Cookies ’n’ Beans är en helt okej låt av ett band med ett väldigt konstigt namn. Kakor och bönor kan vara den sämsta kombon sedan minioner och Facebook eller Europa och kommunism. Bättre kombinationer hade varit Chocolate ’n’ Peanutbutter eller Garlic ’n’ Bread. Kom igen, step up your game, Cookies ’n’ Beans!

30. Tid att andas- Simon Forsberg (2011)

TID ATT ANDAS

Tid att andas är en sådan där låt som bevisar att Fredrik Kempe verkligen är Sveriges balladkung. Tid att andas är så klassisk att man att man frågar sig själv vart man hört den tidigare, på gott och ont. Det visar att Kempe kan slänga ihop en ballad som om det vore en kladdkaka. Men det är som jag alltid säger ”En kladdkaka utan ägg är inget mer än lite kakaopulver och mjöl” och det är något jag står fast vid till denna dag.

29. Pame- Daniel Mitsogiannis (2008)

PAME

Pame av Daniel Mitsogiannis är ett av Kempes tidigare bidrag till svensk Melodifestival och även namnet på det grekiska, militanta fackförbund startat av Greklands kommunistiska parti i april 1999. Ett av dessa är härligt och välkommet in i mitt hushåll och det andra är Pame av Daniel Mitsogiannis.

28. Begging- Anton Ewald (2013)

BEGGING

Begging är en rätt svängig låt och framförandet i schlagerfestivalen var snyggt och välkoreograferat. Det enda problemet är att Fredrik Kempe, eller någon annan i låtskrivarstaben, tyckte att det skulle passa bra med ett dubstep-stick i mitten. Dubstep 2013 var lite som Disco 2013. Dött. Det enda som hade varit mer dött hade varit att dra upp John Lennons lik på scen, ett Melodifestivalmanus eller Pernilla Wahlgrens karriär innan Wahlgrens värld.

27. Heartstrings- Janet Leon (2013)

HEARTSTRINGS

Heartstrings är inte en dålig låt. Det är bara en låt som är väldigt lätt att glömma bort. Lite som det faktum att Zlatan spelade i Milan eller att det har kommit ut fem stycken Transformersfilmer. Heartstrings är inte en dålig låt. Det är bara en låt som är väldigt tråkig. Lite som en minion-meme på Facebook eller ett riksdagsmöte på SVT2 kl 10.30 en onsdagsmorgon. Janet Leon gör sitt bästa men Heartstrings är inte en låt som vi kommer minnas om fem år.

26. Party Voice- Jessica Andersson (2018)

PARTY VOICE

Jessica Andersson är en svensk popikon, lite som en svensk Beyonce fast typ inte alls som Beyonce. I Party Voice levererar hon en explosiv partylåt om att, och jag citerar: ”freaka på helgen och dansa som en mamma”. Party Voice har en relativt svag vers men refrängen har mer energi än ett kärnkraftverk på Redbull och trots den skeva texten och oklara sånginsatsen i verserna så får man konstatera att Party Voice ändå är ett välkommet tillskott till Kempes evigt expanderande sångskatt.

25. Vågar du, vågar jag- Sanna Nielsen (2007)

VÅGAR DU VÅGAR JAG

Vågar du, vågar jag är den arketypiska Melodifestivalslåten. Den har en känd Melloprofil i Sanna Nielsen, en fläkt som blåser i håret, inte bara en utan två (!!) höjningar och så en leende Kempe i hejarklacken. Visste ni förresten att Fredrik Kempe är utbildad civilekonom? Det är som de säger i Tyskland: Man lär sig något nytt varje dag. Fast de brukar säga det på tyska då.

24. Yes we can- Oscar Zia (2014)

YES WE CAN

Ryktet säger att Fredrik Kempe skrev den här låten åt Obama inför hans presidentkampanj 2008. Obama tog låten som slogan men gav ingen kredd till Kempe…

23. Forever Starts Today- Linus S (2015)

FOREVER STARTS TODAY

Det här är en bra låt. Den har en skön pianoslinga, en bra melodi, nice tempo och en Aviciiliknande refräng med en fin text. That’s it.

22. Hollow- Peter Jöback (2010)

HOLLOW

Peter Jöback är en mycket skicklig sångare och det är det som får denna Kempe-ballad att glänsa. Tror du inte på mig så kan du läsa kommentarerna på Youtube. Per Stenberg kommenterade för åtta år sedan:

”Peter har den bästa rösten i Sverige.. men folk röstar inte på sånt.. Och sen för att han är gift med en kille.. Vad gör det.. Han är ju en av dom bästa sångarna vi har i Sverige just nu..”

Och för att verkligen bevisa att Per Stenberg minsann inte bryr sig om folk är gay eller inte så var han tillbaka i kommentarerna för fyra år sedan och skrev

”Den bästa sången 2010.. Peter gay eller inte.. vem bryr sig.. vår bästa röst !!!!”

Per Stenberg, inte homofob, men en man med bra smak i sin Mello-musik!

21. You’re not Alone- BWO (2009)

YOURE NOT ALONE

BWO kan vara den underligaste gåvan Sverige gett världen sedan surströmming. Alexander Bard i tights och 1700-tals krage spelandes på en låtsassynth i direktsänd TV. Tidigt 2000-tal var en konstig tid. You’re not Alone är betydligt mycket lugnare än BWO:s tidigare bidrag i Mello (Temple of Love, Lay Your Love on Me) men har en fin text med ett fint budskap. Enligt Wikipedia finns det dock hela tio olika versioner av den här låten vilket för mig är skummare än att äta rutten fisk. Så det är nu dags att sammanställa de Topp 3 bästa remixarna av BWO och Fredrik Kempes hitlåt You’re not Alone!

3. ”You’re Not Alone (Oscar Holter vs. Tombola Techhouse Mix)”

2. ”You’re Not Alone (Skyylab Radio Edit)/Disco Version/”

1. ” You’re Not Alone (Fatty Phunk Radio Edit)”

För att sammanfatta: 2009 var ett konstigt år…

20. Horizon- Jessica Andersson (2021)

HORIZON

Jessica Anderssons åttonde bidrag i Mello och hennes andra kollaboration med Mellokungen Kempe är en medryckande poplåt i alla ära men stundtals känns det som att den är klädd i fel skrud. Dess pampiga aspirationer står i kontrast mot en trött, digital virveltrumma och ett uttjatat fingerknäppsbeat – min existentiella fiende nummer ett.  

Dess fullkomligt kapabla och helt klart dugliga kvalité är dock indikativt av ett större problem i Mellos musikaliska värld. Melloartister saknar, i stora drag, artistiska identiteter. De saknar sina egna sound. Världsartister som Taylor Swift, Ed Sheeran och The Weeknd utvecklar sina musikaliska uttryck men du kan fortfarande föreställa dig en låt av dem. Men hur låter en Mariette-låt? Vad är en låt av Jessica Andersson?

Som svensk artist gör man en cover av någon framgångsrik amerikansk musikaldänga och släpper en julskiva men man får varken tid eller utrymme att finna sitt eget artisteri innan man slängs ut på den stora Melloscenen med en låt ihopsnickrad av en komitté låtskrivare som ska lyckas fånga vem man är som sångare samtidigt som de jagar fem år för gamla trender.. 

19. Du och jag mot världen- Sanna Nielsen, Fredrik Kempe (2005)

DU OCH JAG MOT VÄRLDEN

Det här var Kempes andra låt i Melodifestivalen och det är en sprakande duett mellan Kempe själv och den briljanta Sanna Nielsen. Det är en schlager så klassisk att den säkerligen var huvudinspirationen bakom Markoolio och Linda Bentzings Värsta Schlagern. Ljudbilden är väldigt ”tidigt 2000-tal” med tydliga diskoinfluenser i det någorlunda tama bakgrunds-beatet. Både Kempe och Nielsen sjunger dock fint och man kan tydligt höra den förres operabakgrund i rösten.

Det som verkligen tar låten till svindlande höjder däremot är den totala bristen på kemi mellan duettparet. Att se Sanna Nielsen och Fredrik Kempe sjunga om kärlek tillsammans är lite som att se Sanna Nielsen och Fredrik Kempe sjunga om kärlek tillsammans. Dessa två har mindre kemi än schemat för en teaterestet på gymnasiet. Till och med en minion-meme på Facebook eller ett riksdagsmöte på SVT2 kl 10.30 en onsdagsmorgon har mer sexuell spänning än Du och jag mot världen.

Det är magiskt.

18. Norrsken (Goegsegh)- Jon Henrik Fjällgren

NORRSKEN

En gång i högstadiet skulle en kompis till mig lämna in ett arbete om Alfred Nobel men han orkade inte ta sig tiden att sätta sig ner vid sitt skrivbord och faktiskt skriva några rader om Sveriges största uppfinnare, så han klickade bara in sig på Internet Explorer, gick in på Wikipedia och skrev ut sidan om Nobel rakt av med blåa understrukna länkar, referenser, bilder och allt. Norrsken med Jon Henrik Fjällgren är en utskriven Wikipediakopia av Axwell och Ingrossos superhit Sun is Shining fast med norrsken, renar och snö.

Norrsken var den enda låten Kempe ställde upp med år 2019 och bortsett från anklagelserna av plagiat så är det en rätt så mäktig låt om turism i Sveriges norra regioner. Som artist är Jon Henrik Fjällgren en mer lågmäld och autentisk version av Roger Pontare och även om hans jojkande mest låter som ett hypeat pingstmöte på Nyhem så bjuder han på en bra show i Norrsken. Låten når dock sin absoluta Kebnekaiseliknande topp när Jon Henrik Fjällgren vänder sig om för att stirra djupt in i ögonen på en digitalt projicerad ren och börjar jojka. Den romantiska spänningen mellan den sjungande samen och det arktiska hjortdjuret är påtaglig och det finns mer kemi i denna artöverskridande kärlekshistoria än mellan Fredrik Kempe och Sanna Nielsen.

17. Beat of Broken Hearts- Klara Hammarström 

BEAT OF BROKEN HEARTS

Beat of Broken Hearts är en sådan där poplåt som är skräddarsydd för att leta sig upp på en 20:e plats på Spotifys Sverige Topp 50-lista och sedan raderas från det kollektiva minnet en månad senare. Låten är helt klart kompetent: Klara Hammarström kan sjunga, den titulära refrängraden är lite småklurig men det är inget som sticker ut över massan. Beat of Broken Hearts känns lite som ett skolarbete man prokrastinerat bort tills man slutligen måste stressa ihop en PowerPoint-presentation på den 15 minuter långa bussresan påväg till skolan.

16. Sting- Eric Saade (2015)

STING

Sting är Eric Saade och Fredrik Kempes tredje låt tillsammans och resultatet blev ett snyggt och stilrent nummer i 2015 års Melodifestival. Låten i sig når inte upp till samma höjder som Kempe-Saade duons två tidigare låtar men blandningen av samtida Mello-beats och en skön basgång, en svängig saxofon och Eric Saades sensuella viskningar gör ändå att Sting kvalar in på en stabil 16:e plats.

15. Hero- Charlotte Perrelli (2008)

HERO

Fredrik Kempes första vinnarbidrag var ett samarbete med Sveriges popdrottning Charlotte Perrelli. Hero må ha vunnit svenska folkets hjärtan men den europeiska publiken var tuff och Perrelli hamnade på en alldeles för låg 18:e plats med endast 47 poäng i Eurovision. Att ge Fredrik Kempes poweranthem mindre än 50 poäng kan vara det största misstaget Europa någonsin gjort. Och de startade ändå inte bara ett, utan två världskrig!

14. Bada Nakna- Samir & Viktor (2016)

BADA NAKNA

Hur tänkte Samir och Viktor bada på Sergelstorg? Det finns inte något vatten där! Varför ska de vara nakna? Är inte det olagligt att vara naken offentligt? Tänkte de ta med en sån där liten uppblåsbar pool? Var ska de få vattnet från? Antagligen hade de varit tvungna att bära en massa hinkar med vatten fram och tillbaka till poolen. Låten kom ut i februari. Fatta vad kallt att bada då.

13. Alive- Linda Pritchard (2011)

ALIVE

Det här är en av Melodifestivalens bortglömda guldkorn! Linda Pritchards kraftfulla ballad är inte tillräckligt uppskattad hos den svenska schlagerpubliken! Den subtila pianoslingan, den explosiva refrängen, Linda Pritchards vackra röst! Alive har allting, till och med en liten höjning där på slutet! Vad mer kan man önska sig?

12. Bröder- Linus S (2014)

BRÖDER

Linus Svennings debut i Melodifestivalen är betydligt mycket mognare än Forever Starts Today, och mognare än många, många andra låtar som ställt upp i Mello. Det är en känslosam skildring av sorg som är förvånansvärt välskriven med ett starkt komp i bakgrunden. Visst kan Kempe skriva svängiga pop-dängor men det är låtar som Bröder som får en att verkligen uppskatta Kempe som låtskrivare. Bröder är en mäktig låt som endast kunde komma från en piercad skåning och en smått överviktig, skallig civilekonom.

11. Popular- Eric Saade (2011)

POPULAR

Eric Saades andra låt i Melodifestivalen och låten som tog honom hela vägen till Eurovisionfinal (är det inte ett julmirakel så säg)! Popular är fantastisk Europop och bevisar att Freddan inte bara kan skriva ihop en käck melodi: han är en sann poet när det kommer till textraderna!

Popular är ungefär lika djup som grunda delen av en simbassäng (du vet den där delen som är full av barn och mystiskt varma fläckar i vattnet). Låten handlar helt enkelt om en man-pojke som vill ha en tjej och han kommer allt få henne, om han bara blir populär! Populär på vilket sätt framgår inte i texten men jag väljer att tro att Eric Saades dröm är att bli populär som marinbiolog och utforska hemligheterna som döljer sig i det stora blå. Någon gång ibland får han gå på Nyhetsmorgon i ett inslag om det stora barriärrevet men för det mesta så håller han sig på något forum som kan liknas vid Flashback för fiskälskare. Mindre rasism och mer kirurgfisk.

10. Hope and Glory- Måns Zelmerlöw (2009)

HOPE AND GLORY

Vi har nu tagit oss in i det allra heligaste, Fredrik Kempes tio bästa låtar! Måns Zelmerlöws andra låt i schlagerfestivalen tog honom hela vägen till final där han slutade på en stark fjärdeplats. Hope and Glory är en episk låt med ett maffigt synthbeat, stränginstrument och sensuella bakgrundssångare som handlar om att stå fast för hopp och ära (vad det nu betyder…). Det kanske var Heroes som tog Måns Zelmerlöw till Europa men det var nog Hope and Glory som tog honom till Betsonreklamerna på 6:an.

9. Blame it on the Disco- Alcazar (2015)

BLAME IT ON THE DISCO

Alcazar och Melodifestivalen är lite som ägg och bacon: Gott! Det kan inte riktigt bli fel när dessa färgglada disco-typer intar Melloscenen. Blame it on the Disco är ett musikaliskt fyrverkeri och det är svårt att inte röra på kroppen när låten går på. Efter att ha lyssnat på Blame it on the Disco så får man en känsla som är mer positiv än Andreas Lundstedts HIV-test. Fredrik Kempe visar här att han inte bara kan skriva ballader. Han kan också skriva låtar till genrer som inte varit socialt relevanta sedan färg-TV:n uppfanns! Titeln på låten kan jag dock inte förstå mig på. Är det en referens till Blame it on the Boogie? Vad har discot någonsin gjort dig? Varför ska man skylla någonting på en musikstil som slutade vara populär ungefär samtidigt som rasism slutade vara poppis? Så många frågor men så få svar.

8. Manboy- Eric Saade (2010)

MANBOY

Manboy var Fredrik Kempe och Eric Saades första, och fortfarande bästa samarbete i Eurovisionsschlagerfestivalen. Likt Saades egna kalldusch sköljde Manboy över vårt avlånga land och vi var tvungna att ta itu med en av de mest polariserande frågorna sedan Moderat eller Socialdemokrat och Coca Cola eller också Coca Cola: Uttalas det SAHde, Saaaaade eller SA-aade? Manboy är en av de där låtarna som bara sätter sig i huvudet och aldrig lämnar. Den har energin av någon gammal BWO-dänga men utan Alexander Bard i tights och 1700-tals-krage. Samtidigt har den den där popstjärnekänslan som endast en välkammad 20-åring i läderhandske kan ge. Manboy är Mellopop när det är som allra bäst!

7. The King- The Playtones (2011)

THE KING

The King av the Playtones är en fruktansvärt svängig låt vars text genast för tankarna till kungen själv: Fredrik Kempe.

”They call him The King of moonlight, The King of dreams
They call him The King of hearts, that’s why they scream
The way that he dances yeah, the way he moves his feet
That’s why the girls call him The King
He’s The King”

Det är så likt Kempe att det är en uppenbar självbiografisk rockabilly-hit Freddan har kokat ihop!

6. I See You- Kristin Amparo (2015)

I SEE YOU

Kanske den mest underskattade låten i Fredrik Kempes sångskatt. I See You är alldeles för bra för Melodifestivalen. Den svenska musikscenen håller inte samma nivå som den i Amerikat men I See You är så fullkomlig att det låter mer som en hitsingel från Adele än en låt som ställer upp i den tävling som gett oss klassiker som Kebabpizza Slivovitza. Kristina Amparos röst är trollbindande och i kombination med det avskalade kompet som sakta bygger upp till ett crescendo blir I See You en låt som vi i Sverige måste hålla hårt i.

5. Fuldans (2018)

FULDANS

Fuldans visar vilken magisk låtskrivare Fredrik Kempe verkligen är. Han kan skriva disco, han kan skriva pop, han kan skriva ballader så det skriker om det och han kan även skriva dansband! Dansband är lite som den där morbrorn som kör Volvo, snusar och har jeansjacka året om. Han är lite obehaglig i början men ju mer du pratar med honom desto mer inser du att det finns något fint bakom fasaden av EPA-traktor och hårgelé. Som av ett sammanträffande är det ju också den morbrorn som just är dansbandets faktiska målgrupp. Som svensk medborgare finns det en speciell kärlek till band vars namn består av ett gubbnamn med Z på slutet och ingen har nog gjort det bättre än Rolandz och Fredrik Kempe. Fuldans är en hyllning till rörelse, musik och kanske framför allt GLÄDJE! En sprudlande kakafoni av energi och jag utmanar alla i Sverige att sitta still när Roland Järverup kliver upp på scen!

4. Undo (2014)

UNDO

Det här var Fredrik Kempes tredje kollaboration med Sveriges egen balladdrottning Sanna Nielsen. Ett kraftfullt och känslosamt stycke av musik där Nielsen är den glänsande stjärnan i centrum. Låten är så bra att man kan bortse från Kempes totala inkompetens när det kommer till det engelska språket. Låten öppnar med textraden ”Undo my sad”. Det är så korkat att det är nästintill genialiskt! Detta till trots är Undo en av de bästa balladerna Melodifestivalen gett oss sedan Stad i Ljus. Låten vann inte bara svenska folkets hjärtan utan vann även en sångfågel åt Nielsen och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest där hon placerades på en STARK tredje plats.

3. Moving On (2009)

MOVING ON

Moving On är låten som verkligen satte Sarah Dawn Finer på kartan! En powerballad med influenser från både gospel och soul-traditionen och en imponerande ljudbild som backar upp sångerskans magnifika röst! Moving On är kraftfullare än Pippi på anabola och det är en skam för Sverige att vi röstade fram franska opera-frankenstein istället för detta magnifika musik-opus…

2. Cara Mia (2007)

CARA MIA

Det var lördag den 17:e februari 2007. En välkammad Måns Zelmerlöw står på scen i någon slags grå kavaj med byxor lika tighta som SJ:s tidsschema och historia skrevs. Måns Zelmerlöw sjöng sig in i allas våra hjärtan och Fredrik Kempe cementerade sig som en av de vassaste låtskrivarna Svensk schlager någonsin fått privilegiet att göra sig familjär med! Cara Mia var en succé och gick rakt till final där den slutade på tredje plats! Succén var ett faktum och låten klättrade sig ända upp till första plats på de svenska topplistorna, tog sig in på en fjärdeplats i Finland och en prestigefylld 38:e plats i Bulgarien! Cara Mia fick hela Sverige att fråga ”Vad är en Cara Mia egentligen?”. Att låten endast hamnade på en tredjeplats i finalen är ett bevis på att vi alla var på fel sida av historien, för Cara Mia är Fredrik Kempes mästerverk och en låt som han fortfarande inte kunnat toppa!

1. Youngblood (2015)

YOUNGBLOOD

Psych! Youngblood av pojkbandet Youngblood är vad som händer när du försöker matcha ihop ett gäng grabbar vars enda syfte är att underhålla en publik i 3 minuter och 9 sekunder. Youngblood sa själva att de inte var något vanligt pojkband. De var ett extraordinärt pojkband och vem kan ifrågasätta det när de kan skryta med hitlåtar som Outside Boy, Sleep on it, Tenderly och Big Fat Woman. Youngblood av pojkbandet Youngblood är så fullkomligt fabrikstillverkad att man nästan kan se barnarbetares fingeravtryck över beatet. Det är så klyschigt och manipulerande att man inte kan undgå att älska det! Det finns höjningar, en tråkig virveltrumma, stämmor och fem snygga tonårsgrabbar med stilig koreografi. Det finns få saker som är så intetsägande som Youngblood av pojkbandet Youngblood och endast en mästare som Fredrik Kempe hade kunnat gett oss den här lyckan!

Så, där har ni det! Den definitiva rangordningen av alla Fredrik Kempes låtar. Två månader in the making, kommentera gärna era favoriter i kommentarerna och glöm inte att gilla och dela med era vänner och er familj! Skriv ut den här listan vettja och häng upp den på arbetsplatsen, kasta ut bilderna på dina barn från plånboken och ersätt med den här listan! Prenumerera också och följ oss på Twitter och Facebook och Instagram och Twitter!

Mvh

3 reaktioner till “Alla Fredrik Kempes Låtar I Melodifestivalen Från Sämst till Bäst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s