Den mänskliga historien är ett storslaget bibliotek som bara väntar på att bli öppnat. Framstående män och kvinnor har gått före oss och lämnat efter sig sina lärdomar och filosofier för vår generation att ta del av. Här har du 10 uppbyggande citat från centrala historiska figurer som du kan dela på sociala medier för att imponera med din kulturella sida.

”As long as poverty, injustice and gross inequality persist in our world, none of us can truly rest”

RealSteelNelsonMandela

Det här Nelson Mandela-citatet är fortfarande angeläget under år 2018 och du kommer garanterat få moraliska pluspoäng om du delar dessa mäktiga ord på ditt Instagramflöde!

”Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever”

RealSteelGhandi

Ghandi var en klok man som vi kan lära oss mycket av och tänk dig alla gillningar och positiva reaktioner du kommer få från dina vänner när de ser denna inspirerande bild dyka upp på deras Facebookväggar!

”Faith is the art of holding on to things your reason has once accepted, in spite of your changing moods”

RealSteelGhandiCSLewis2

C.S Lewis hade mycket att säga om livet i allmänhet och den kristna tron i synnerhet. Detta citat om tro har länge varit ledord för kristna världen över och kommer se riktigt djupt ut på ditt Twitterflöde!

”Carpe Diem. Seize the day, boys. Make your lives extraordinary”

RealSteelRobinWilliams

Det här citatet kommer direkt från Robin Williams ikoniska lärarkaraktär, John Keating i filmen Dead Poets Society från 1990. Ingenting säger ”djup kulturvetare” som dessa visa ord från Peter Weirs moderna klassiker i din Tumblr-bio.

”You’re just too good to be true, can’t take my eyes off you”

RealSteelRomance

”You feel like heaven to touch, I wanna hold you so much”. Ingen som har hört Frankie Valli och the Four Seasons romantiska serenad har kunnat undgå att bli berörd. Det romantiska budskapet hördes kanske tydligast när Heath Ledgers karaktär sjöng det i 10 Things I Hate About You’s ikoniska scen. Passa på att skicka den här bilden till din hemliga crush på MSN innan någon annan hinner före!

”Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people”

RealSteelRoosevelt

Det här tänkvärda citatet från Eleanor Roosevelt är en given utmanare till ”Årets Facebook-omslagsfoto” och kommer genast få dig att sticka ut som en av de mer sofistikerade profilerna på sociala medier!

”According to all known laws of aviation, there is no way that a bee should be able to fly. Its wings are too small to get its fat little body off the ground. The bee, of course, flies anyways. Because bees don’t care what humans think is impossible.”

RealSteelBeeMovie

Det är inte så mycket mer att säga. Klassiskt. Stilrent. De inledande orden till Jerry Seinfeldts mästerverk Bee Movie är garanterade konversationsstartare och kommer generera mängder med pins på Pinterest.

”Quality is much better than quantity. One home run is much better than two doubles”

RealSteelSteveJobs

Mannen. Myten. Legenden. Steve Jobs. Jobs liv är fullt av lärdomar. Exempelvis ”uppfinn en telefon och tjäna massor av pengar innan du dör”. Ingenting visar att du är en seriös innovatör eller trendig influencer som ett citat från Steve Jobs själv i dina Twitter-mentions!

”Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago”

RealSteelWarrenBuffett

Vill du tjäna bonuspoäng bland ditt nätverk på LinkdIn? Då kan ett citat från miljardären och toppinvesteraren Warren Buffett inte gå fel! För varje Buffett du har på din tidslinje så ökar ditt seriösa intryck exponentiellt!

”Love is never wasted for it’s value does not rest upon reciprocity”

RealSteelCSLewis

Vi avslutar med ytterligare ett par visa ord från C.S Lewis. Den brittiske författarens ord om kärlek är lika kloka som de är vackra. Spara dessa på din We Heart It-vägg för att imponera med din känslomässiga sida och vänta på att alla hjärtan börjar rulla in!

Snälla dela någon av dessa bilder på Instagram, Facebook, Twitter eller typ MySpace. Jag har en familj jag måste försörja…

Mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s