Du har gått i samma kyrka nu ungefär lika länge som man spelar julmusik på Mix Megapol. Du har sjungit både Jag går på livets väg och 10 000 Reasons i samma kyrkbyggnad. Du har lyckats lura till dig tillräckligt mycket gratis fika för att kunna försörja en tvåbarnsfamilj på Södermalm i ett år. Du känner att nu är det dags. Dags att sprida vingarna och söka dig vidare till nya gemenskaper. En ny församling. Men hur gör man? Håll det Trehundra har svaret!

Vi har destillerat ner alla kyrkans beståndsdelar till fyra olika kategorier som du kan betygsätta och räkna ihop för att hitta din idylliska gemenskap!

Bemötandet. Det är viktigt att känna sig välkommen in till en ny gemenskap. Finns det någon som hälsar på dig? Finns det platser att sitta på? Finns det snälla personer där?

Lovsången. Sångerna vi väljer att sjunga till Gud och kanske framför allt, sättet vi sjunger de på säger mycket om en församling. Hur är lovsången i den här kyrkan?

Predikan. En hörnsten i kyrkan. Är predikanten bra eller använder han vita powerpoint-slides med calibri och clipart? Usch.

Och sist men inte minst, fikat. Kyrkfikat är mer än bara gott. Det är en tid där man kan bygga gemenskap med andra kristna och lära känna nya människor. Men mest är det bara gott.

ny kyrka bild till text.png

Ladda ner och skriv ut vårt innovativa papper helt gratis idag för att hitta din nya superförsamling på söndag!

Kyrka att besöka papper pdf

Mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s