Varje år sätter sig tusentals frikyrkliga ungdomar under 23 och ber att Gud ska skicka den framtida livspartnern in i deras liv. Men när Tinder känns för världsligt och Bibelskolan inte lyckas finns det inte många sätt för den kristne ungdomen att träffa den rätta trots att den frikyrkliga äktenskapsklockan tickar. Vi på Håll det Trehundra kommer till undsättning med 21 olika raggningsrepliker som garanterat kommer göra succé på den kristna datingscenen! Dating är något vi svenskar är dåliga på överlag. Ärligt talat har jag ingen aning om hur någon överhuvudtaget lyckas bli tillsammans med någon av det motsatta könet. Skriver man på något slags förhållande-kontrakt eller skickar man en kompis för att fråga chans? Det hela känns väldigt skevt… Trots min ofullständiga bild av dating och min totala oförståelse för mänskligt samspel så har vi på redaktionen letat igenom alla internets minsta vrår och dammigaste skrymslen för att hitta de hetaste kristna raggningsreplikerna. Vi har gått från dörr till dörr i Sveriges Bibelbälte för att hitta folkets populäraste isbrytare. Vi har febrilt försökt översätta engelska klassiker såsom ”I just read the Book of Numbers and I realize I don’t have yours…” och ”Are you a Pharisee, cause you’re the Fairest One I See” utan någon vidare lycka… Vi har sammanställt de bästa på ett och samma ställe för att underlätta ditt sökande efter den där söta kristna killen eller tjejen som du kan läsa Bibeln med!

Raggningsrepliker är ökända för att vara stela, klyschiga och lite smått läskiga men om någon kom fram till mig och inledde ett samtal med ”Hej, snygg Bibel” så skulle jag genast lämna min far och min mor och hålla mig till min nya hustru!

Heter du Eva? För du är den enda kvinnan för mig!

Heter du Adam? För du är den enda mannen för mig!

Jag känner starkt att Gud tycker att du ska gå ut med mig

Bibeln säger att vi ska tänka på det som är rent, vackert och värt att älska så jag har tänkt på dig hela dagen!

Mina föräldrar är hemma, vill du komma över och se I Can Only Imagine med mig?

Som kristna är vi kallade att följa Guds vilja. Vi kan ju börja med Andra Korinthierbrevet 13:12!

Ska vi läsa Bibeln tillsammans?

Allting hos dig är så skönt, min älskade, hos dig finns ingen brist. Tills vinden vaknar och skuggorna flyr, vill jag gå till myrrahöjden och rökelseberget. Dina bröst är som två hjortkalvar, som en gasells tvillingpar, som betar bland liljorna. Din hals är som Davids torn, med rader av stenar, där tusen sköldar hänger, och krigarnas alla koger. Dina läppar är som ett rosenrött band, ja ljuvlig är din mun. Din tinning är som ett kluvet granatäpple bakom din slöja. Dina tänder är som en flock nyklippta tackor som stiger upp ur badet, alla är tvillingar, ingen av dem är ensam. Så vacker du är, min älskade, så vacker du är! Dina ögon är som duvor bakom din slöja. Ditt hår är som en hjord av getter som rör sig ner från Gileads berg.

Du kanske inte tycker att jag är perfekt men Jesus tyckte jag var värd att dö för!

Bibeln säger att man ska ge dryck till de som törstar och mat till de som hungrar. Vad sägs om middag?

Jag vet att du redan släppt in Jesus i ditt hjärta men finns det plats för mig?

Är det varmt här inne eller är det bara Den Helige Ande som brinner i dig?

Det känns som att jag vandrat 40 dagar och nätter för du är så frestande!

Du får min ark att flyta. Om du förstår vad jag menar!

Nu vet jag varför Salomo hade 700 fruar. Han hade aldrig träffat dig!

Om jag går runt dig sju gånger, kommer du falla för mig då?

Ey, ska vi göra som Noa och bli ett par?

Behöver du förbön? För jag lägger gärna händerna på dig! (big oof när jag någon gång ställer upp som Statsminister eller blir chef på nåt stort företag så är det antagligen den här som kommer få mig sparkad…)

Vi är som fem bröd och två fiskar, vi kan bli ett mirakel tillsammans!

Du har brutit det sjunde budordet för du har stulit mitt hjärta!

Du är en riktigt människofiskare och, älskling, jag är fast på din krok!

Vi på Håll det Trehundra rekommenderar egentligen inte att någon någonsin använder sig av dessa repliker men om du testar och lyckas så vill vi gärna namnge dina framtida barn!

Mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s