Rent principiellt är jag emot all form av hudvård och kosmetiska salvor. Om våra förfäder från stenåldern kunde överleva stormar, födobrist och stamkonflikter utan att smörja in sina ansikten i Aloe Vera och Essential Oils från Rituals så borde jag klara av en arbetsdag utan att olja in ansiktet i hudkräm. När jag blev tillfrågad att agera testkanin för ett Mary Kay-kit var jag naturligtvis skeptisk. Min förkärlek för gratisgrejer och möjligheten att få rangordna något vann dock över mina principiella invändningar. Jag fick min uppsättning av produkter från MKMen-serien i en rosaskimrande papperspåse, utsmyckad med röda små hjärtan och kursiverade lyckönskningar från Mary Kay. Påsen var fylld med fem olika tuber och cylindrar som kom i en somber grå nyans med stilrena rubriker på. Jag har nu testat produkterna i över en vecka och det här är vad som hände. Eller asså, inget särskilt hände riktigt, men här är mina tankar typ.

I mitt lilla hudvårdskit fick jag en Daily Facial Wash, Shave Foam, Cooling After Shave Gel, Advanced Eye Cream och Advanced Facial Hydrator Sunscreen SPF 30 (High Protection). Här kommer mitt utlåtande:

Daily Face Wash

mkmen Daily face wash.png

Den här dagliga ansiktstvätten kom i en 133 ml stor förpackning och skulle användas dagligen för att motverka både fet och torr hy. Instruktionerna på baksidan var kristallklara, salvan skulle arbetas in på våt hud för att sedan genomgående tvättas bort. Trots dessa tydliga uppmaningar tvålade jag in krämen i mitt torra ansikte och spenderade en hel dag med salvan i huden. Jag märkte inte något förrns jag duschade dagen efter och kände hur det sved till när den tvålliknande substansen rann ner i mina ögon. Den mänskliga faktorn åsido så har MKMens Daily Facial Wash fungerat bra. Innan jag började med denna hudvårdsprodukt var min hy flottigare än en hockeykilles flödande frisyr, antagligen på grund av min överkonsumtion av choklad och en kostcirkel som endast består av bröd, kött och ost. Efter en vecka med denna ansiktstvätt känns mitt ansikte mer balanserat än en gymnasieekonoms bankkonto.

Shave Foam

mkmen shave foam.png

I egenskap av att vara man har jag ingen som helst förmåga att särskilja raklödder från raklödder och kan därmed inte uttala mig om hur bra detta vita skum är i förhållande till andra märkens. Jag vill inte nämna några konkurrerande märkens namn men rakskummet som jag håller mig till i vanliga fall kommer från ett företag som börjar på ”G” och slutar på ”illette”. Utifrån en strikt rakningsupplevelse märkte jag ingen större skillnad mellan de två olika löddertyperna. MKMens lödder luktade dock lite fräschare och hade en annan konsistens som bäst kan liknas vid en tjockare serpentinspray. Gillettes den onämnda konkurrentens skum var lite mer puffigt och kan kanske jämföras med en klick vispgrädde. Jag kan dock anmärka att MKMens raklödder tycks vara lite drygare och räcka längre då det inte behövs så mycket för att raka hela ansiktet. Bra grejer.

Cooling After Shave Gel

mkmen cooling after shave.png

Det finns få saker som är så manliga som aftershaves. Det enda som osar mer maskulinitet är dieseldoft, brandbilar, fasta handslag och Fast and Furious-filmer. Aftershaves kommer i alla olika färger och former. Det finns starkt doftande rakvatten, lena, trögflytande rakbalsam och aftershave geler. MKMens aftershave är av den gelliknande varianten och får ansiktet att bli lika mjukt som glass under en konfliktfylld familjepicknick. Den genomskinliga gelen är fyllig och kyler ner ansiktet efter en intensiv rakning.

Advanced Eye Cream

mkmen cooling advanced eye cream.png

Jag vet egentligen inte vad som är så avancerat med den avancerade ögonkrämen från MKMen. Den kommer i en liten tub och tycks vara en normal salva för torra ögonlock. Som hudvårdsprodukt fungerar den alldeles utmärkt även om det tog ett tag av svidande smärta innan jag insåg att salvan bör appliceras runt ögat och inte någon annanstans, något jag hade förstått om jag bara läst texten på tubens baksida. Informationsetiketten gör det också tydligt att salvan ska appliceras med ringfingret runt ögat. Vad detta ska vara bra för har jag inte någon koll på men efter alla mina kosmetiska snedsteg har jag inte vågat testa med något annat finger… Ögonkrämen tycks ha gjort en del skillnad då jag känner att huden runt mina torra och trötta ögon har blivit lite mindre torr. För första gången kan jag säga att mina sargade ökenlandskap till ögon har förvandlats till flödande oaser, utan att syfta på gångerna då jag gråtit våldsamt till avsnitt av Glee med vaniljglass som mitt enda sällskap. Så det känns bra.

Advanced Facial Hydrator Sunscreen SPF 30 (High Protection)

mkmen cooling solkräm.png

Återigen kan jag inte redogöra för vad som är så avancerat med MKMens produkt. Den kommer inte med ett sofistikerat AI-program, ett komplicerat kodlås eller plan för hur vi kan lösa klimatkrisen utan att utrota hela vårt ekonomiska system. Bristen på avancerad teknologi hindrar dock inte krämen från att skydda ens ansikte. Under hela året går jag runt med en nästintill transparent hudnyans, vitare än publiken på en Håkan Hellström-konsert. Sommarsolens starka strålar bidrar därmed till att ge mig en hård bonnabränna eftersom de enda två nyanserna jag tycks kunna skifta mellan är ”Michael Jackson 2008” och hummer. Skillnaden mellan min illröda nacke och min kritvita rygg är hårdare än kontrasten mellan USA:s presidentkandidater. Min baksidas polska flagga är ett konstant rop på hjälp och jag är därmed i desperat behov av en bra solkräm. MKMens alternativ har fungerat bra och arbetas snabbt in i huden vilket minskar risken för fläckar på kläder och dylikt.

Där har ni mitt utlåtande om de fem olika MKMen produkterna jag testat. På det stora hela är jag nöjd om än lite förvirrad då jag inte har någon som helst koll på varken hudvård eller produkter. Kontakta er närmsta Mary Kay konsult om ni vill veta mer antar jag.

Mvh

2 reaktioner till “Jag provade 5 Mary Kay produkter, det här är vad som hände!

 1. Hej!
  Var väldigt spännande att läsa dina åsikter måste jag säga.😁
  Vet inte om du någonsin fick svar på varför man just använder ringfingrarna när du smörjer in ögonkrämen, här kommer iallafall svaret om du inte fick det.
  Ringfingrarna är de svagaste fingrarna vi har och eftersom man jobbar runt ett känsligt område med tunn hud så som ögonen, så går de hand i hand. 👏🏻
  Mvh fristående Marykay hudvårdskonsult Caroline Berglin

  Gillad av 1 person

  1. Hej!
   Tack så mycket, för förklaringen, fristående Marykay hudvårdskonsult Caroline Berglin! Man lär sig något nytt vareviga dag! 🙂
   Mvh

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s