Choklad och jordnötssmör. Bio och popcorn. Kånkenväskor och grön hårfärg. Vissa kombinationer är bara solklara. Få kollaborationer har dock resulterat i så mycket gott som samarbetet mellan syskonen Lindéh! Den musikaliska trion har åstadkommit mycket på den kristna musikscenen genom åren. Både den ikoniska popduon Alice och Dennis och Emmy och Ella har förgyllt otaliga bilresor för frikyrkliga ungdomar i Mellansverige. År 2017 blev Emmy, Ella och Dennis en officiell grupp och har sedan dess tagit den kristna musikscenen med storm! Två år och mer än 100 000 strömningar på Spotify senare och LIN D är ett etablerat namn för festivalbesökare tillika musikfantaster! Medan hela Sveriges kristenhet väntar på deras första album tänkte vi på Håll det Trehundra göra det vi gör bäst mest: rangordna musik! Här är alla LIN D’s låtar från bra till bäst!

7. This Love

THIS LOVE 2.png

Vi börjar listan med housedängan This Love, LIN D’s andra låt. Det är en glad partylåt med ett starkt kärleksbudskap och modernt komp vars största styrka kommer från draget i refrängen. Man kan verkligen se publikhavet hoppa i takt till de distade sångrösterna i låtens drop.

6. Believe

BELIEVE 2.png

Believe sticker ut i LIN D’s sångskatt eftersom den först och främst är en cover av titelspåret från Justin Biebers tredje studioalbum. Den har också en unik ställning bland resten av deras låtar då den har ett betydligt mycket lugnare tempo. När det annonserades att LIN D skulle göra en tolkning av Bieber var jag lite skeptisk. Jag misstänkte att deras kreativitet skulle hämmas inom Justins ramar och att deras egen stil inte skulle få plats att lysa igenom. Lyckligtvis kom LIN D in som en sommarbris och blåste bort mina orosmoln, deras cover av Believe är en avskalad och akustisk succé! Justin Biebers härliga melodi styrks av det gitarrdrivna kompet och Emmy, Ella och Dennis röster skiner starkare än Fredrik Kempes flint en Juniafton.

5. Higher

HIGHER 2.png

Higher kommer paketerad i ett snyggt Hillsong Young and Free-inspirerat paket och för tankarna till låtar som det frikyrkliga diskodopaminet This Is Living. Higher är en housig danslåt med en taggad brygga som bygger upp till ett drop lika hårt som min ansträngning för att komma på kallprat i konversationer med mina kollegor.

4. Trust in You

TRUST IN YOU 2.png

Klockan var 23:59 den 20:e Juni och jag satt och stirrade på min kompis mobil. Han hade Spotify uppe för vi båda visste att det bara var en minut tills det att LIN D’s efterlängtade Trust in You skulle släppas. Tiden tycktes stå stilla sådär som tiden kan göra i viktiga fotbollsmatcher och pinsamma tystnader. Plötsligt hände det. Den digitala klockan slog om och 20:e Juni blev till 21:a. Vi uppdaterade Spotifysidan och där låg den, inbäddad i en fin liten spellista mot appens mörka bakgrund: Trust in You. Vi tryckte på låttiteln och de vita bokstäverna blev gröna. Mobilen var kopplad till en Bosehögtalare (snälla sponsra mig) och i kristallklart ljud hörde vi de första klingande tonerna av LIN D’s nya banger. Efter otaliga timmar och 35 spelningar pausade vi låten men det var lätt att konstatera att Trust in You var en hit.

Trust in You är en av LIN D’s mest fulländade produktioner med ett ytterst proffsigt sound. Droppet är innovativt och låter säreget samtidigt som det tryggt landar inom den EDM-genre som etablerades efter Aviciis uppgång i början av 10-talet. Stråkarna i låtens andra vers, det lite Kygo-liknande soundet i produktionen och det personliga budskapet ger Trust in You en riktig ”sticka ut huvudet genom bilfönstret en sommardag”-känsla. Och jag är här för det!

3. Come Alive

COME ALIVE 2.png

Come Alive är LIN D’s första kollaboration med en annan artist, Jesus Loves Electro. Risken man löper när man gör en collab är att man tappar sin egen röst och måste kompromissa med sin stil, något jag var orolig för skulle hända inför låtsläppet. Lyckligtvis är så inte fallet i Come Alive. LIN D’s positiva budskap lever kvar och deras klangfulla röster får chansen att skina i låtens brygga. Come Alive är ytterligare ett steg ut i house-världen för LIN D och de gör det med bravur! Visserligen saknar jag lite den svängiga basgången och de Børud-influerade trumpeterna från tidigare låtar men Come Alive är en succé inom den kristna house-genren! Låten briserar i ett soft drop lika passande för långa bilresor som för klubbscenen och när låten är slut söker mitt finger sig instinktivt till replay-knappen!

2. Again ‘n Again

AGAIN N AGAIN 2.png

Om Trust in You var en banger i ordets sanna bemärkelse så är Again ‘n Again en riktig bop. En låt som man bara måste gunga huvudet till, en låt som man bara måste stampa fötterna till och en låt som man bara måste lägga till i sin spellista. Again ‘n Again är LIN D när de är som bäst. Deras texter är alltid genomsyrade av genuina värderingar och de vågar ständigt testa nya undergenrer av pop. Again ‘n Again går bort från de stora droppen och för tankarna till Benjamin Ingrosso och Daft Punk istället för Swedish House Maffia. Med en modern knäpprytm och en basgång tightare än en Champions League final blir Again ‘n Again en lågmäld men extremt svängig poplåt!

1. What a Feeling

WHAT A FEELING 2.png

Det är ett vedertaget faktum att man endast får en chans att göra ett första intryck. LIN D var uppenbarligen medvetna om detta och annonserade sitt intåg på den frikyrkliga musikscenen med den absoluta monsterhitten What a Feeling. Och vilken känsla, indeed! What a Feeling är kristenhetens CAN’T STOP THE FEELING! och folk har argumenterat för att det är den bästa kristna låten sedan Pärleporten! Med Dennis stabila popröst i täten och ett ljuvligt körande av Emmy och Ella blänker What a Feeling som en backspegel i en farlig trafiksituation. Låten har en basgång tightare än ett par jeans efter en 60 graders tvätt och ett komp som får ens frisyr att styla sig själv. LIN D och deras producenter har också insett att blåsinstrument gör alla låtar ca 73% bättre och de smakfulla trumpeterna i låtens refräng ger den en riktigt lyxig touch. What a Feeling är en fantastisk låt och anledningen till att jag är taggad varje gång LIN D släpper nytt!

Så där har ni det, alla LIN D’s låtar från bra till bäst! Hör av er om ni har några funderingar, klagomål eller bara vill höra mig argumentera för varför Tidsmaskin med Alice och Dennis borde vunnit en Grammis 2008.

Mvh

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s