Jag satte mig på cykeln en morgon för att bege mig av mot jobbet. Det skulle bli en ruggig höstdag, solen hade knappt gått upp men löven blåste i färgglada virvlar över det gråa himlavalvet. Jag trampade på uppför en liten backe, svängde genom ett skogsparti, över en bilväg och in i ett villaområde där familjer gjorde sig redo för en ny dag runt sina frukostbord. Plötsligt blev jag slagen av en tanke, en tanke så stark att jag var tvungen att hoppa av cykeln. Som en refräng från en nostalgisk poplåt, fast i min hjärna. Likt en pretentiös Nobelpristagare rynkade jag pannan och strök mitt icke-existerande skägg. Vilken karaktär från Madagaskarfilmerna skulle egentligen se bäst ut i glasögon?

Vissa frågor är så viktiga och av sådan samhällsnytta att man måste ta saken i egna händer för att få ett ordentligt svar. Efter en lång jobbdag hoppade jag upp på min rostiga cykel och trampade vägen hemåt. Lagom svettig och andfådd satte jag mig ner framför datorn och letade reda på bilder. Jag öppnade upp photoshop och exporterade mängder av Madagaskarrelaterade figurer till programmet. Efter timmar av bildredigerande hade jag fått fram ett resultat. Fem taffliga photoshop-försök och ett halvdant svar på frågan ”Vilken karaktär från Madagaskarfilmerna skulle egentligen se bäst ut i glasögon?”.

Gloria

gloria med glajjor

Subtilt, stilrent och sobert! Gloria, flodhästen från Madagaskar 1, 2 och 3 sätter en helt egen, särartad prägel på sina nya photoshopade glajjor med sin naturliga karisma!

Giraffen

melman med glajjor

Giraffen från Madagaskar kan vara en av mina favoritkaraktärer i hela den animerade serien. Här ser vi en bild från filmkonstens främsta prestation, mästerverket Madagaskar 2 där giraffens ansikte pryds av ett par eleganta bågar. You go, giraffen!

Alex

alex med glajjor

Alex, lejonet. Madagaskarfilmernas huvudperson. En naturlig ledare och konstnär som dansat sig in i miljontals hjärtan världen över. På den här bilden ser vi hur kungen av Central Park Zoo hade sett ut om han hade rockat ett par stilenliga metallgrå brillor. WOWEE! Brytningsfel har aldrig sett så bra ut!

Marty

marty med glajjor

Vedervärdigt. Fullkomligt KATASTROFALT. Helt enkelt en skymf mot alla glasögonbärare på vår runda jord. Vissa människor bör hålla sig till linser och det gäller även vissa zebror. Jag skäms över att ha skapat detta illdåd och att jag utsatt er läsare för denna hemska syn. Marty passar ungefär lika dåligt i glasögon som grön hårfärg på ekonomiprogrammet. Usch och också fy.

Pingvinerna

pingvinerna med glajjor.png

Vad är bättre än ett par glasögon? Fyra par glasögon! Pingvinernas matchande glajjor får även det mest stelfrusna hjärtat att smälta! Deras raffinerade känsla av stil i kombination med den tunna inramningen av deras ögon sänder vågor genom modevärlden! Visserligen ser man tydligt att Kowalskis glasögon bara har spegelglas men vad gör det när han ser så nedrans stilig ut? Skepparns glasögon förstärker bara hans uppenbara auktoritet samtidigt som hans syn blir mindre suddig. Basse klär alldeles utmärkt i de svarta bågarna och Rico kommer äntligen kunna läsa klart Samir och Viktors självbiografiska mästerverk Samir och Viktor med sina nya progressiva glasögon!

Och där har ni det. Potentiellt det mest onödiga jag någonsin slösat min tid på. Och jag har ändå rangordnat alla Thomas G:sons låtar! Ibland brukar folk fråga mig vad jag gör på fritiden. Ibland brukar jag svara att jag skriver mycket varpå folk undrar vad jag skriver. Hur ska jag någonsin kunna förklara ett inlägg som detta? Hur ska jag kunna rättfärdiga en mening som:

Gloria, flodhästen från Madagaskar 1, 2 och 3 sätter en helt egen, särartad prägel på sina nya photoshopade glajjor med sin naturliga karisma!

”Aah, asså jag skriver lite filmrecensioner, har försökt mig på några dikter. En gång skrev jag en text om vilken Madagaskarkaraktär som hade sett bäst ut i glasögon.”

Mvh

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s