Evangelisation. Kristendomens LAJV-version av Pokémon GO. Gotta frälsa them all. Det där, mina damer och herrar, är vad vi i branschen brukar kalla för humor. Förutom att vara en given workshop på kristna läger och konferenser så är evangelisation också en viktig del av det dagliga, kristna livet. Folk runtom hela världen har i ca 2000 år dött martyrdöden för att de proklamerat Guds glada bud över jorden. Men vi bor i Sverige och det känns ärligt talat rätt så ochill att dö. Jag menar, Chernobyl ligger fortfarande och väntar på mig i min watchlist och jag har inte ens hunnit kartlägga vilka som är Bobby Ljungrens bästa låtar i Melodifestivalen än. Jag har iallafall 15-20 år till som jag vill åtnjuta innan jag drar vidare. Lyckligtvis kommer vi på Håll det Trehundra med lösningarna! Här är fyra enkla sätt du kan evangelisera på utan att behöva anstränga dig så mycket.

Bibelcitat i Instagrambion

BIOGRAFI

Vi lever i en alltmer digitaliserad värld (säg till om du hört den förut). Våra vardagar och höjdpunkter kan inte hållas privata utan måste dokumenteras och visas upp för omvärlden, det är sedan gammalt. Men varför dela bilder på överflödande pastatallrikar när man kan dela evangelium? Det finns många sätt att låta sin kristna tro lysa igenom på sociala medier. Man kan dela inspirerande vittnesbörd på sin story, ge shoutouts till megakyrkepastorer, se en vers och dela en vers, göra trendiga hopputmaningar eller göra som alla andra och skriva en Bibelvers i sin Instabio.

Att välja vilken Bibelvers som ska pryda ens beskrivning på Instagram är en högtidlig stund för alla kristna ungdomar. Ska man välja fotbollskillarnas favorit, Filipperbrevet 4:13? De nyfrälstas säkra drag, Johannes 3:16? Ska man gräva djupt och välja en underskattad vers från Psaltaren eller kanske rent av något från Moseböckerna? Vad man än väljer så är ingen kristen Instabio komplett utan tre, fyra siffror, ett kolon och ett eventuellt bindestreck.

Kors som bakgrund

bakgrundkors

Korshalsbandet är ett universellt kännetecken för Jesusanhängare, en symbol lika ikonisk som den är modemedveten. Ser man en person med ett kors runt halsen kan man inte gå miste om dennes kristna tro. För dig som inte orkar svänga förbi Guldfynd, eller vart man nu köper smycken, finns det dock lättare sätt att visa upp sin kristenhet.

Istället för att hänga korset runt halsen kan du pränta in det på din mobilskärm! Med en stilren iscensättning av Golgata som bakgrundsbild på mobilen kommer alla som försöker bryta sig in på din telefon få sig en tankeställare när de noterar din dedikation till Jesus och sånt där.

Kristna kläder

KRISTNA KLÄDER

För dig som vill sprida Guds glädjebud men inte känner för att klä dig i kamelhår och gammalt läder så finns det en uppsjö av kristna fashionbrands till din undsättning! Om det känns lite väl ekivokt att gå till skolan i en Livets Ord-sponsrad ”Jag är kristen, fråga mig varför”-tisha, så finns det ett stort utbud kläder vars kristna budskap är lite mer subtila.

Norska Chosen säljer tröjor som fungerar som ett kristet lackmustest, en modern ”rita fisk i sanden”-situation. Deras vaga kristna referenser flyger med största sannolikhet över huvudet på hedningarna men landar fint hos den kristna massan. Himation säljer strumpor dekorerade med Guds hebreiska namn för dig som inte hann fånga upp Kanye Wests alldeles för dyra album-merch. Det är bara att haka tag i närmsta Noa eller Elias och du får med största sannolikhet 10% rabatt i deras webbshop. Det finns även stilrena klädesplagg från internationella Art of Homage vars tröjor är tryckta med ”KNWN” och ”MRCY” för att stryka under Guds avsky mot vokaler. Eller så kan du bara svänga förbi din lokala Citykyrka och införskaffa dig en Kors=Hjärta-tröja.

Det finns dock ett klädesplagg som aldrig slår fel och det är ÄRA-hoodien! Plagget som tog frikyrkliga Mellansverige med storm och 10/20-talets motsvarighet till WWJD-armbandet. Med sin fashionabla off-white kulör och inspirerade tryck har den en självklar plats i den unga, bekväma evangelistens garderob. Med ÄRA-hoodien på överkroppen gör man inte bara reklam för ett kristet Frizon-substitut, man blir även PR-ansvarig för hela Guds rike.

Köa kristen musik

musiken

Om du inte känner dig bekväm med att anordna torgmöten, stå på scen och predika för stora massor eller räds för att leda in samtalet med din kompis på tro och existentiella frågor kan du låta lite musik sköta snacket.

Tänk dig att du sitter på en bilresa och ni lyssnar på någon generisk roadtrip-lista. Händerna gör vågor utanför de nervevade fönsterrutorna och stämningen är på topp. Där vissa ser trevligt sällskap ser vi möjligheter att frälsa! Med den musikströmmande telefonen i hand kan du ta din chans. Det finns bara en sak att göra. Det är Daigle-dags! Bara köa alla frikyrkomammors absoluta favoritsångerska, Lauren Daigle och hela långresan fylls med ljuva toner och helig ande! Med hitlåtar som You Say och Trust In You kan varje profan bilresa förvandlas till en evangelisationsplats.

Vissa skulle kanske mena att det är lite trist att hänga med någon som aldrig tar sig tid att lära känna sina medmänniskor utan bara ser varje social interaktion som en möjlighet att berätta om Bibeln. Vissa skulle kanske hävda att Jesus reduceras till ett tjatigt salespitch snarare än en levande person då. Vissa skulle kanske påstå att det är viktigt att visa genuint intresse för sina vänner och lära känna dem, att först och främst visa på Guds kärlek genom sina ord och handlingar och att ett Lauren Daigle-maraton på 51 minuter inte kommer frälsa någon. Vissa kanske tänker så. Men har de HÖRT Look Up Child?

Så där har du det. Fyra mer eller mindre seriösa tips på hur du kan sprida Guds ord där du är! Snälla EFK, anställ mig som Missionsdirektor! Puss och kram.

Mvh

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s