Kapitel 1: Min nya profilbild

När jag postade min gamla profilbild till internets öppna forum år 2017 fick den totalt 134 reaktioner. Ett resultat som mitt nyexaminerade jag var väldigt nöjd med! Min senaste profilbild från Maj 2020, fick enbart 92 reaktioner. Detta var fortfarande ett väldigt respektabelt utslag men inte lika formidabelt som det tidigare. Detta oroade mig. Jag hade slentriansurfat på Facebook och klickat mig in på trendiga frikyrkotjejers profilbilder och sett en markant gillningsökning för varje ny bild de la upp! För varje gång de poserade leende framför buskar, eller på fälten bredvid Bibelskolorna, fick de exponentiellt fler likes. Hur kom det sig att min nya bild inte kunde följa denna tillväxtkurva?

Alla vet att gillningar på sociala medier inte betyder något och att det är insidan som räknas, inte hur många som dubbelklickar dina bilder på dåligt kodade hemsidor. Alla vet också att det där är struntprat och att det enda sättet man objektivt kan mäta någons status och popularitet på är genom att räkna antalet likes de får på appar från Silicon Valley.

Efter ett tapp på 42 reaktioner kände jag mig skakad. Hade jag sjunkit i social kurs? Var jag mindre populär eller hade jag helt enkelt blivit fulare? Tankarna höll mig vaken sent in på småtimmarna. Jag vankade av och an i mitt rum, tittade mig i spegeln ända tills jag inte längre mötte någons blick och efter många sömnlösa nätter kände jag att det var dags att besvara dessa frågor: Varför fick min nya profilbild inte lika många likes som min gamla? Men kanske ännu viktigare, varför brydde jag mig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s